Ik zie sterretjes

'Ik zie sterretjes' Bovenstaande uitdrukking wordt gebruikt als je een klap hebt gehad, lichamelijk of geestelijk. Welnu, zo'n klap heb ik tot nu toe in Wilhelminadorp beslist niet gekregen, maar ik krijg wel veel nieuwe levensverhalen te horen. Tijdens of na een huisbezoek kan het je wel eens als het ware gaan duizelen van wat je te horen krijgt, door de veelheid en/of de zwaarte van wat mensen je te vertellen hebben. Dan zou je bijna kunnen zeggen dat je sterretjes ziet.
Maar ik wil die uitdrukking nu vooral in een andere betekenis gebruiken. Ik zie in deze gemeente mensen die als sterretjes aan de hemel zijn. Kleine, maar kostbare mensen. Toonbeelden van levensmoed en liefde, vertrouwen en vrede, geloofskracht en geluk in het kleine. Dat zie ik als ik met hen in gesprek ben bij hen thuis, maar dat zag ik ook op de gemeenteavond. Mensen die in hun zwakheid toch licht verspreiden, waar een ander van opknapt.
En daarmee zitten we goed in de sfeer van Advent en Kerst. Sterren worden gemaakt en opgehangen, al dan niet geïnspireerd door de Ster van Bethlehem. Rondom de geboorte van een Kind dat als een heldere ster in de nacht van deze wereld is gekomen. Als gemeente van Wilhelminadorp mogen we steeds opnieuw naar dat grote Licht kijken en in het klein iets ervan laten schijnen. Zodat wie er van buiten af naar kijkt, kan zeggen: 'Ik zie sterretjes!'
Ds. A. Spaans


Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.