Nieuws

Wat is de lente toch een mooi jaargetijde. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap. De bomen krijgen blaadjes; we zien de eerste bloesem en overal komen de eerste bloemen uit de grond. Zeker met de mooie zomerse dagen die we een tijdje terug hadden is het volop genieten.
Maar dan bekruipt me ook een ander gevoel. Hoe bestaat het dat we hier in vrede leven en ‘alles’ hebben en niet eens zo heel ver van ons vandaan een land verwoest wordt. En mensen massaal op de vlucht moeten. Hoe moeilijk is het om vertrouwen te houden dat het goedkomt. We kunnen niet zonder vertrouwen. Dit bepaalt voor een groot deel hoe we ons voelen. De kerk kan daarin een belangrijke rol spelen. Het is de plek waar eeuwenoude verhalen over mensen die zoeken naar liefde en vertrouwen blijven klinken.
Straks mogen we het hoogfeest van Pasen vieren in onze gemeenschap. Ondanks alle lijden, ondanks alle zorgen en verdriet is er een God die met ons meetrekt door het leven. Daar kunnen we op vertrouwen.
Willy HeijnsdijkBoekenmarkt Op 23 april is er weer na lange tijd een boekenmarkt in de kerk. Van 13:00 tot 15:00 uur kunt u weer een boek of boeken kopen. Er is voor ieder wat wils en voor de prijs hoeft u het niet te laten. € 1,00 per boek. Kom gezellig even langs of er iets voor u bij is.

Bloembollenactie De kerkenraad wil deze actie alvast onder uw aandacht brengen. Bijna iedereen wordt blij van mooie tulpen. Met de bloembollenactie voor het project Delta voor Indonesië kunt u ze in huis halen.
Met de tulpenbollen ondersteunen we met heel veel kerken in onze classis kwetsbare boeren, vrouwen en straatkinderen in Indonesië. Via de diaconale organisatie van onze kerk – Kerk in Actie – worden boeren geholpen om een eerlijke prijs voor hun goederen te krijgen, vrouwen om hun plek in de maatschappij in te nemen en straatkinderen door ze onderwijs en perspectief te bieden.

Op dit moment kunnen de tulpenbollen nog niet besteld worden. Zodra dit mogelijk is zullen wij u hierover verder informeren.

Hemelvaartsdag Ook hier willen we alvast uw aandacht voor vragen. Omdat we dezelfde dominee hebben als Colijnsplaat gaan we op 26 mei de dienst in Colijnsplaat bijwonen. Heeft u belangstelling voor deze dienst en geen vervoer, geef u dan op bij Kees Nijssen. Tel: 0113-212079. Of bij Herman de Jonge. Tel: 0113-211057.
U kunt natuurlijk ook met eigen vervoer naar Colijnsplaat. U vindt de kerk in de Havelaarstraat. De dienst begint om 10:00 uur.