Eltheto

Activiteiten Eltheto Na een korte winterstop kwamen de dames half januari weer bij elkaar in de consistorie. Wat hebben de dames in het afgelopen jaar weer veel werk verzet. Tot tweemaal toe konden ze de kerkenraad een grote gift overhandigen. Wat zouden we zonder deze dames toch moeten doen. In november was de gift maar liefst € 500. Ook het kerstfeest voor de ouderen op 17 december was tot in de puntjes door hun verzorgd. De kerkenraad is hun veel dank verschuldigd. Op de volgende avonden komen de dames samen: 11 en 25 februari en op 10 maart.

Kerstfeest ouderen
Op 13 dec gaan we met 7 dames de kerststukjes maken die de gasten mee krijgen aan het eind van het kerstfeest. In totaal maken we er 36. Het was voor ons een gezellige morgen. Dinsdagmorgen gaan we om 9u de kerk versieren en de tafels dekken. Ieder heeft een taak en om 11u is de kerk in kerststemming.
Om 15.30 komen weer terug in de kerk voor de laatste voorbereidingen.
Tegen 17u is alles klaar en kunnen de eerste gasten komen. Het wordt al gezellig in de kerk en er is voor ieder een drankje. Als iedereen er is kunnen we de avond openen, dit wordt gedaan door Hannie. We bidden gezamenlijk het Onze Vader om de maaltijd te beginnen. Er is van alles wat en het smaakt heerlijk, fruit sluit de maaltijd af en ieder is tevreden. Na de pauze neemt Ds. Spaans het woord en volgen we de liturgie, lezingen, kerstliederen een gedicht, een meditatie uitgesproken door onze predikant. Nu is het tijd voor de pauze met koffie en thee.
Na de pauze wordt er een kerstverhaal voorgelezen door Hannie. We eindigen de avond met het zingen van het Ere zij God. We waren dankbaar dat we dit voor u mochten verzorgen.

Corrie Bosschaart


Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.