Nieuws

Van de Predikant Uw nieuwe dominee Sinds 1 september mag ondergetekende de nieuwe predikant zijn van de Protestantse Gemeente in Wilhelminadorp. Daarom zal ik me nu even voorstellen: ik ben ds. A(rie) Spaans, sinds januari 2006 als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Colijnsplaat. Daarvoor was ik ruim 19 jaar als zodanig werkzaam in Westkapelle (eerst hervormd, later Samen-op-Weg). Ik ben (al ruim 15 jaar) gescheiden, heb drie kinderen, en hoop volgend jaar opnieuw in het huwelijk te treden, met Janke Holtman (nu nog woonachtig in Middelburg).
Sommigen van u hebben mij al op bezoek gehad, anderen hebben me enigszins leren kennen tijdens en na de fietstocht op 7 september j.l. De eerste contacten met uw kerkenraad en gemeenteleden zijn me uitstekend bevallen, en ik hoop dat we zo nog jarenlang door kunnen gaan, tot wederzijds genoegen. Voor de duidelijkheid: het predikantswerk in Wilhelminadorp doe ik naast dat in Colijnsplaat, waar mijn werktijd om financiële redenen ongeveer gehalveerd moet worden van 75 naar 35 %. Daarnaast heb ik me ook beschikbaar gesteld als ‘ambulant predikant’ in dienst van de landelijke Protestantse kerk. Dat betekent dat ik ingezet kan worden in protestantse gemeenten in het zuidwesten van het land die tijdelijk geen eigen predikant hebben. Dat kan er dus als derde gemeente bijkomen, wanneer er een beroep op mij gedaan wordt.
Een van de belangrijkste dingen die we in de kerk van Jezus Christus kunnen doen is: aandacht voor elkaar hebben en elkaar bemoedigen. Bij dat laatste hebben we in de Bijbel een geweldige lichtbron en levensgids. Daar kunnen we elke dag bij terecht om er iets uit te halen dat ons de weg wijst. Maar daarnaast kunnen we ook veel van elkaar leren, en ik hoop dat we dat de komende tijd samen gaan beleven als ik in uw midden ben.
Met een vriendelijke groet vanuit de pastorie in Colijnsplaat, ds. A. Spaans


Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.